Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Klopsiki mielone Łucji

Pyszne mielone pulpeciki idealne na dzisiejszy obiad. Do ich wykonania potrzebujesz: mięsa mielonego, cebuli, czosnku oraz jajka. 
 

Składniki:

  • 1 kg łopatki wołowej
  • 1 cebula
  • 1 łyżka musztardy 
  • 1 jajko
  • 2 łyżki bułki tartej 
  • 1 ząbek czosnku 
  • szczypta chilii 
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia 
 

Sposób wykonania:

  1. Łopatkę wieprzową zemleć w maszynce.
    Następnie obraną cebulę drobno poszatkować, a czosnek przecisnąć przez praskę.
    Wrzucić do mięsa.
    Następnie wbić jajko i dodać musztardę.
    Wsypać jeszcze bułkę tartą i całość dokładnie wymieszać.
    Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz chilii.
    Z powstałej masy formować małe pulpeciki.
    Smażyć je na patelni z rozgrzanym olejem z obu stron na złoty kolor.
     

Liczba porcji: 5

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *