Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kisiel z jabłek

Składniki:

 

  • 250 g jabłek
  • 4 łyżki cukru
  • 1 ½ łyżeczki maki ziemniaczanej
  • 1 g kwasku cytrynowego
  • 4 szkl. wody

 

 

Sposób wykonania:
Jabłka obrać i pokroić na cząstki po czym zalać gorącą wodą i trzymać na ogniu ok. 20-25 minut pod przykryciem.
Następnie wodę zlać a jabłka przetrzeć przez sito i ponownie połączyć z wodą w której się gotowały.
Następnie dodać cukier oraz kwasek cytrynowy.
Całość wymieszać i doprowadzić do zagotowania, wówczas dodać mąką ziemniaczaną rozprowadzoną wodą i ponownie doprowadzić do wrzenia.
Przed podaniem schłodzić.

Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Julkę

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *