Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kieszonki z grilla

Składniki:


• kawałek wieprzowiny (np. schabu) na ok. 6 kotletów
• 1-2 pomidory
• 10 dag żółtego sera mozzarella
• 10 g masła
• 4 łyżki siekanej natki
• ząbek czosnku (lub więcej)
• 2 łyżki oleju
• sól, pieprz

marynata:
• sok z jednej cytryny
• kilka ząbków czosnku

Sposób przyrządzenia:
Mięso podzielić na porcje (najlepiej najpierw naciąć plaster grubości 1 cm prawie do końca, a następnie centymetr dalej odciąć go zupełnie, itd.)
Czosnek posiekać (nie zmiażdżyć!) i posypać nim mięso, całość skropić sokiem z cytryny. Mięso zawinąć lub zamknąć w plastikowym pojemniku i odstawić na kilka godzin do lodówki (lub nawet na całą noc) aby skruszało. Następnie mięso opłukać, osuszyć i natrzeć solą oraz pieprzem.
Masło utrzeć z natką, czosnkiem i płaską łyżeczką soli.
Ser oraz pomidory (można je wcześniej obrać ze skórki) pokroić na plastry.
Kieszonki w mięsie posmarować 1/2 masła, włożyć do nich po plastrze pomidora i sera. Brzegi spiąć wykałaczkami.
Kotlety ułożyć na grillu, posmarować z wierzchu olejem.
Piec przez 5 minut z jednej strony.
Ostrożnie przewrócić na drugą stronę, posmarować pozostałym masłem ziołowym.
Piec jeszcze około 5-7 minut.
Nie można ich piec zbyt długo, ponieważ mięso wyschnie.
Najlepiej podawać od razu, ponieważ najsmaczniejsze są kiedy mięso jest soczyste.

Przepis została nadesłany na Drugą Edycję Konkursu Pychotki przez trunksql.

1 comment for “Kieszonki z grilla

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *