Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kawowa zapiekana legumina

Składniki:

  • kilka kromek ciemnego razowego chleba
  • 1 szkl czarnej mocnej kawy
  • 1 szkl. cukru pudru
  • 6 jajek
  • łyżeczka cukru waniliowego
  • masło do formy
  • cukier puder

    Sposób wykonania:
    Chleb pokruszyć po czym zalać go kawą, wymieszać i odstawić na 4 minuty.
    Po tym czasie dodać cukier puder oraz żółtka.
    Całość dokładnie utrzeć na jednolitą masę, wówczas dodać białka ubite na sztywną pianę, delikatnie połączyć.
    Przelać masę do formy wysmarowanej masłem.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 150 stopni i piec około 40 minut.
    Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *