Kawa po brazylijsku
Kawa po brazylijsku4.54 out of 5 based on 379 voters.
Składniki:
12 dag czekolady
100 ml mocnej kawy
0,6 l mleka
Sposób przygotowania:
Czekoladę należy rozpuścić w kawie i zagotować. Osobno zagotować mleko i wlać do kawy z czekoladą. Wlać do filiżanek i ozdobić bitą śmietaną. Istnieje drugi sposób przyrządzenia kawy po brazylijsku, a mianowicie: Mocny napar kawy wychłodzić i dodać 5 kostek lodu. Dolać ok.50 mil zimnej, przegotowanej wody i ok.50 mil mleka skondensowanego. Na koniec dolać 25 ml likieru kakaowego. W ten sposób przygotowaną kawę podaje się w kieliszkach do wina i dekoruje ufryzowaną bitą śmietaną.
- Szczegóły
- Kategoria: Kawa
- Opublikowano: czwartek, 26, październik 2006 19:22
- Edison