Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: przepis na kawę

Kawa na Wielkanoc

Składniki: 200 ml śmietany kremówki 1 szczypta mielonego anyżu 6 łyżek likieru sambuca 6 łyżeczek brązowego cukru 6 filiżanek gorącej kawy 30 ziaren kawy Sposób wykonania; Likier z dodatkiem cukru podgrzać po czym przelać do filiżanek i każdą dopełnić kawą. Następnie śmietanę ubić na sztywno razem z anyżem i udekorować wierzch kawy. Udekorować ziarnami kawy.

Kawosz

Składniki 8 łyżek zmielonej kawy naturalnej cukier 3 kieliszki rumu kostki lodu Sposób wykonania: Kawę zalać 1 l gorącej wody po czym odstawić aby się zaparzyła. Następnie przecedzić napar i wymieszać z rumem oraz cukrem. Przelać do szklanki i wrzucić kostki lodu.