Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kasza z zieloną cebulką

Składniki:

  • 1 szkl kaszy bul gur
  • 2 szkl wrzątku
  • ½ szkl posiekanej natki pietruszki
  • 2/3 szkl rodzynek
  • 1 szkl posiekanej zielonej cebulki
  • 1/3 szkl soku z limetki
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Kaszę zalać Wrzackiem i odstawić na bok aż kasza zmięknie.
Wówczas ją odcedzić i przełożyć do miski.
Dodać do niej posiekaną natkę pietruszki, rodzynki i posiekaną cebulę.
Całość dokładnie wymieszać.
Następnie oliwę wymieszać z solą, pieprzem oraz sokiem z limetki.
Sos przelać do kaszy, dokładnie wymieszać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *