Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kasza manna z musem jabłkowym

Składniki:

  • 1 szkl. mleka
  • szczypta soli
  • 2 łyżki cukru
  • 2 łyżki kaszy manny
  • 2 szkl. musu jabłkowego
  • ½ łyżeczki cynamonu
  • 6 łyżek konfitury

    Sposób wykonania:
    Mleko z dodatkiem soli, cukru, masło i 2 łyżek wody doprowadzić do wrzenia na małym ogniu, wówczas cały czas mieszając dodawać stopniowo kaszę.
    Trzymać na ogniu do zgestnienia co jakiś czas mieszając.
    Następnie przelać kasze na talerzyki i odstawić do ostygnięcia, wówczas rozsmarowujemy na niej konfiturę.
    Dekorujemy musem jabłkowym tworząc spiralę i posypujemy cynamonem.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *