Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Deser z kaszy manny i rabarbaru

Składniki:

  • 2 łodygi malinowego rabarbaru
  • ½ szkl. cukru
  • 4 szkl. wody
  • 3 goździki
  • 1 szkl. soku jabłkowego
  • 1 szkl. kaszy manny

    Sposób wykonania:
    Rabarbar pokroić w kostkę, dodać do niego cukier oraz goździki i zalać całość 4 szklankami wody po czym doprowadzić do wrzenia.
    Wówczas wsypać kaszę i trzymać na małym ogniu do zgęstnienia.
    Następnie dodać jeszcze sok jabłkowy i jeśli to konieczne doprawić jeszcze do smaku cukrem.Gorący krem przełożyć do salaterek i odstawić do ostygnięcia.
    Przed podaniem polać jogurtowym sosem.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *