Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kasza manna z morelami

Składniki:

  • 1 szkl. mleka
  • szczypta soli
  • 2 łyżki cukru
  • 1 op. cukru waniliowego
  • łyżka masła
  • 2 łyżki kaszy manny
  • ½ szkl. śmietanki kremowej
  • 2 szkl. moreli
  • gęsty sok

    Sposób wykonania:
    Mleko z cukrem, masłem oraz solą doprowadzi do wrzenia po czym dodać kasze i trzymać na małym ogniu około 12 minut.
    Po tym czasie odstawić do ostygnięcia.
    Wówczas kaszę zmiksować z dodatkiem cukru waniliowego w trakcie dodając śmietankę.
    Następnie dodać kawałki moreli , wymieszać i przełożyć do pucharków.
    Przed podaniem polać sokiem.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *