Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Karp w pomidorach i zielonej papryce

Składniki:

  • 1 karp
  • 100 g smalcu
  • 2 cebule
  • 2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku
  • 3 pomidory
  • 2 zielone papryki
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Sprawionego karpia pokroić na dzwonka, które oprószyć solą i wstawić do lodówki.
W między czasie posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym smalcu po czym oprószyć ją papryką oraz pieprzem.
Dodać pokrojoną w krążki paprykę oraz pomidory.
Trzymać na ogniu około 30 minut w trakcie podlewając odrobiną wody.
Następnie dzwonka ryby ułożyć w brytfannie i zalać je sosem.
Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec do miękkości.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *