Karp w pomidorach i zielonej papryce
Karp w pomidorach i zielonej papryce 5.00 out of 5 based on 1 voters.
Składniki:
- 1 karp
- 100 g smalcu
- 2 cebule
- 2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku
- 3 pomidory
- 2 zielone papryki
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
Sprawionego karpia pokroić na dzwonka, które oprószyć solą i wstawić do lodówki.
W między czasie posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym smalcu po czym oprószyć ją papryką oraz pieprzem.
Dodać pokrojoną w krążki paprykę oraz pomidory.
Trzymać na ogniu około 30 minut w trakcie podlewając odrobiną wody.
Następnie dzwonka ryby ułożyć w brytfannie i zalać je sosem.
Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec do miękkości.
- Szczegóły
- Kategoria: Karp
- Opublikowano: wtorek, 20, listopad 2012 09:04
- Wanda
- Ryby
- Dorsz
- Panga
- Karp
- Pstrąg
- Tilapia
- Łosoś
- Szczupak
- Sandacz
- Sola i Flądra
- Halibut
- Śledzie
- Owoce morza
- Ryby z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla