Karp w piwie z warzywami
Karp w piwie z warzywami 0 out of 5 based on 0 voters.
Składniki:
- 1 kg karpia
- 2 cebule
- 1 marchewka
- 3 łyżki masła
- ½ l ciemnego piwa
- 10 dag suchego piernika
- 2 goździki
- sok z ½ cytryny
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
Posiekaną cebulę przesmażyć na rozgrzanym maśle.
Wówczas dodać startą marchewkę i dusić razem kilka minut.
Następnie oczyszczonego karpia oprószyć solą oraz pieprzem i przełożyć do marchewki i cebuli.
Wlać jeszcze piwo i gotować na małym ogniu do miękkości ryby.
Miękka rybę wyjąć i ułożyć na półmisku a do sosu dodać goździki, sok z cytryny, pokruszony piernik.
Całość dokładnie zmiksować na jednolity sos.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Podgrzewać chwilę na małym ogniu po czym polać karpia.
- Szczegóły
- Kategoria: Karp
- Opublikowano: środa, 13, luty 2013 09:09
- Maja Stopa
- Ryby
- Dorsz
- Panga
- Karp
- Pstrąg
- Tilapia
- Łosoś
- Szczupak
- Sandacz
- Sola i Flądra
- Halibut
- Śledzie
- Owoce morza
- Ryby z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla