Karp duszony po żydowsku
Karp duszony po żydowsku5.00 out of 5 based on 1 voters.
Składniki:
- karp
- 4 cebule
- cukier
- 2 łyżki posiekanych migdałów
- garść rodzynek
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Karpia dokładnie oczyścić, wypatroszyć, usuwając płetwy, ogon i głowę.
Następnie podzielić go na porcję i natrzeć solą.
Natomiast cebule pokroić w krążki i połowę rozłożyć na dnie garnka.
Posypać ją solą, pieprzem, cukrem oraz migdałami.
Wrzucić jeszcze rodzynki i ułożyć karpia.
Przykryć go resztą cebuli i zalać 2 szkl wody.
Dusić pod przykryciem na małym ogniu około 20 minut.
Liczba porcji: 3
- Szczegóły
- Kategoria: Karp
- Opublikowano: czwartek, 23, maj 2013 05:49
- Ewelina Nowak
- Ryby
- Dorsz
- Panga
- Karp
- Pstrąg
- Tilapia
- Łosoś
- Szczupak
- Sandacz
- Sola i Flądra
- Halibut
- Śledzie
- Owoce morza
- Ryby z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla