Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Karp duszony po żydowsku

 

Składniki:

  • karp
  • 4 cebule
  • cukier
  • 2 łyżki posiekanych migdałów
  • garść rodzynek
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Karpia dokładnie oczyścić, wypatroszyć, usuwając płetwy, ogon i głowę.
    Następnie podzielić go na porcję i natrzeć solą.
    Natomiast cebule pokroić w krążki i połowę rozłożyć na dnie garnka.
    Posypać ją solą, pieprzem, cukrem oraz migdałami.
    Wrzucić jeszcze rodzynki i ułożyć karpia.
    Przykryć go resztą cebuli i zalać 2 szkl wody.
    Dusić pod przykryciem na małym ogniu około 20 minut.

Liczba porcji: 3

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *