Karmazyn pieczony

4013
com_content.article
(Oddano 0 głosów z średnią 0 z 5)
Karmazyn pieczony0 out of 5 based on 0 voters.


Karmazyn9gd

Składniki:


    • 1 duży karmazyn
    • oliwa z oliwek
    • 1 łyżka masła
    • mąką
    • sok z cytryny
    • sól, biały pieprz


    Sposób przyrządzenia:
    Rybę sprawić. Jako że łuski karmazyna są bardzo mocno osadzone skrobiemy go używając widelca lub noża z piłką. Umyć i dokładnie osuszyć. Skropić rybę sokiem z cytryny, przyprawić, odstawić w chłodne miejsce na godzinę. Na patelni rozgrzać oliwę z masłem, rybę otoczyć w mące i usmażyć na złoty kolor. Rybę dopiekamy w piekarniku polewając oliwą z masłem. Podajemy na udekorowanym półmisku. Jako że karmazyn jest bardzo smaczną rybą jest naprawdę godny polecenia.

    Karmazyn12okKarmazyn - nazwa kilku gatunków, blisko ze sobą spokrewnionych, atlantyckich ryb z rodziny Sebastidae. Młode ryby mają mięso brązowawe, dorosłe - różowe lub jasnoczerwone, stąd odniesienie w nazwie do koloru karmazynowego. Dorasta do 60 – 70 cm.






    Smacznego!

    Dodaj komentarz

    Zabrania się dodawania linków


    Kod antyspamowy
    Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi