Karczochy przepisu Waldka
Karczochy przepisu Waldka0 out of 5 based on 0 voters.
Pobudź swój apetyty i przygotuj znakomity przepis na karczochy. Do wykonania tego przepisu oprócz karczochów potrzebujesz: czosnku, oliwy z oliwek, bulionu i soku cytryny.
Składniki:
- 4 karczochy
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- ¼ szkl bulionu
- sok z cytryny
- sól
- pieprz

Sposób wykonania:
-
Karczochy dokładnie oczyścić, odrywając ich zdrewniałe zewnętrzne liście.Następnie pokroić je na mniejsze kawałki, które skropić sokiem z cytryny.Obrany czosnek przecinać przez praskę i wrzucić na patelnie z rozgrzaną oliwa z oliwek.Gdy lekko się zeszkli dorzucić kawałki karczocha.Polać całość bulionem i trzymać na ogniu około 20 minut.Na koniec doprawić do smaku solą oraz pieprzem i posypać posiekana natką pietruszki.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Karczochy
- Opublikowano: piątek, 08, kwiecień 2016 03:50
- Monia
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak