Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kapusta z fasolą

Składniki:

  • 1 kg. kiszonej kapusty
  • 20 dag. fasoli
  • 5 dag.  suszonych grzybów
  • 2 cebule
  • sól
  • pieprz
  • łyżka vegety
  • 20 dag. wędzonego boczku

    Przygotowanie:

    Fasolę moczymy kilka godzin w wodzie. Następnie gotujemy w tej samej wodzie co się moczyła. Suszone grzyby moczymy i odstawiamy. Boczek i cebulę drobno kroimy i podsmażamy. Dodajemy namoczone i pokrojone grzyby, podlewamy wodą i dusimy. Kapustę gotujemy. Dodajemy podsmażony boczek z cebulą i grzybami. Przyprawiamy do smaku. Pod koniec dodajemy ugotowaną fasolę i mieszamy. Gotujemy jeszcze chwilę.

    Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Marzena Gad

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *