Kapusta z ananasem i kasztanami
Kapusta z ananasem i kasztanami 5.00 out of 5 based on 1 voters.
Składniki:
- 4 szkl poszatkowanej kapusty
- puszka ananasa
- 200 g kasztanów jadalnych
- 1 szkl posiekanej natki pietruszki
- ¼ szkl dymki
- ¼ szkl majonezu
- łyżka musztardy
- łyżeczka startego imbiru
Sposób wykonania:
Do kapusty dodać ananasa pokrojonego na kawałki, kasztany pokrojone w plasterki oraz posiekaną pietruszkę i dymkę.
Całość wymieszać i wstawić do lodówki.
W między czasie majonez wymieszać z musztardą i imbirem.
Powstały sos również wstawić do lodówki.
Gdy składniki dobrze się schłodzą, podawać warzywa polane sosem.
- Szczegóły
- Kategoria: Kapusta
- Opublikowano: poniedziałek, 21, styczeń 2013 09:34
- Dawid Makuch
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak