Kabaczki z pieczarkami
Kabaczki z pieczarkami4.45 out of 5 based on 339 voters.
Składniki:
• 60 dag kabaczka
• 20 dag pieczarek
• 1 cebula
• łyżka tłuszczu
• 2-3 pomidory
• natka pietruszki
• sól
• pieprz
Sposób przyrządzenia:
Kabaczek obrać i wydrążyć. Pokroić w koskę. Cebulę obrać i pokroić w paski. Pieczarki oczyścić i też pokroić w paseczki. Na patelni rozgrzać tłuszcz, obsmażyć na nim cebulę z pieczarkami i dodać kabaczek, dolać trochę wody i dusić do miękkości. Pomidory pokroić w ćwiartki i na samym końcu dodać do patelni. Przy podawaniu posypać posiekaną natką pietruszki.
Przepis została nadesłany na Drugą Edycję Konkursu Pychotki przez (mudzia)
- Szczegóły
- Kategoria: Kabaczki
- Opublikowano: niedziela, 24, kwiecień 2005 00:00
- Mudzia
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak