Kabaczki duszone w śmietanie
Kabaczki duszone w śmietanie 4.65 out of 5 based on 103 voters.
Składniki:
- 2 kabaczki
- 1 cebula
- 2 łyżki masła
- 80 ml słodkiej kwaśnej śmietany
- ½ pęczka koperku
- sól
- pieprz
- cukier
- sok z cytryny
Sposób wykonania:
Oczyszczone kabaczki pokroić w kostkę.
Następnie posiekać cebulę zeszklić na rozgrzanym maśle, wówczas dodać kabaczki i trzymać na średnim ogniu około 5 minut cały czas mieszając.
Po ty czasie zmniejszyć ogień i dusić jeszcze pod przykryciem około 10 minut.
Następnie dodać śmietanę oraz posiekany koperek.
Całość wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem oraz sokiem cytryny.
- Szczegóły
- Kategoria: Kabaczki
- Opublikowano: czwartek, 09, czerwiec 2011 00:11
- Lucyna Kędzierska
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak