Kabaczek po grecku
Kabaczek po grecku4.60 out of 5 based on 232 voters.
Składniki:
• 1 kg kabaczka
• 1/2 kg pomidorów
• 4 cebule
• 3 papryki
• sól
• 3/4 szklanki oleju
Sposób przyrządzenia:
Kabaczek obrać, przeciąć wzdłuż, wydrążyć pestki i włókna, zetrzeć na tarce. Drobno posiekaną cebulę poddusić w oleju nie rumieniąc, dodać kabaczek, pokrojoną paprykę i wszystkie przyprawy oprócz pomidorów, po czym przez ok. pół godziny dusić. Poddusić i przetrzeć pomidory.
Dodać je do warzyw i dusić jeszcze 10 min. Podawać na gorąco do ryżu lub na zimno.
- Szczegóły
- Kategoria: Kabaczki
- Opublikowano: niedziela, 20, luty 2005 00:00
- Gałucha
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak