Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jajka zapiekane w ziołach

 

Składniki:

  • 90 g szynki
  • 3 jajka
  • 1 łyżeczka musztardy
  • ¼ szkl. jogurtu naturalnego
  • ¾ szkl. startego sera cheddar
  • 2 łyżeczki posiekanego szczypiorku
  • 2 łyżeczki posiekanej natki pietruszki
  • masło

 

Sposób wykonania:

  1. Małe miseczki posmarować masłem po czym na dnie ułożyć szynkę pokrojoną w plasterki.
    Następnie jajka roztrzepać z dodatkiem musztardy oraz jogurtu po czym dodać ¼ szkl. sera, oraz połowę szczypiorku i natki. Ponownie wymieszać i przelać po równo do miseczek.
    Na koniec posypać je pozostałym serem i posypać szczypiorkiem oraz pietruszką.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni i piec, aż jajka się zetną.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *