Jajka z ziemniakami i bekonem
Jajka z ziemniakami i bekonem0 out of 5 based on 0 voters.
Składniki:
- 4 ziemniaki ugotowane w mundurkach
- ½ szkl. posiekanych listków natki pietruszki
- 1 cebula
- 100 g bekonu
- 4 jajka
- sól
-
pieprz
Sposób wykonania:
-
Cebulę i ziemniaki obrać po czym pokroić je w plastry.
Następni bekon pokroić w kostkę i przesmażyć go na rozgrzanej patelni.
Wówczas dodać cebulę i jeszcze przez chwilę smażyć, aż się zarumieni.
Dodać jeszcze ziemniaki i pozostawić na ogniu około 5 minut.
Po tym czasie wylać jajka roztrzepane z posiekaną natką pietruszki.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i trzymać na ogniu do ścięcia jaj.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Jajka
- Opublikowano: czwartek, 24, październik 2013 07:48
- Grażyna Stach