Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jajka z tuńczykiem

Składniki:

  • 6 jajek
  • 2 łyżki masła
  • 1 puszka tuńczyka
  • pęczek posiekanej natki pietruszki
  • ½ szklanki majonezu
  • sól, pieprz do smaku
  • kilka liści sałaty lodowej do dekoracji

    Sposób przyrządzenia;
    Ugotowane jajka podzielić na połówki. Wyjąć żółtka i utrzeć je z masłem. Do masy dodać rozdrobnione mięso tuńczyka, posiekaną drobniutko natkę  pietruszki, wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem. Nadzieniem napełnić połówki jajek.  Wyłożyć na półmisek liście sałaty i na wierzch ułożyć jajka, polać majonezem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *