8 jajek przepiórczych

  1/2szklanki octu

  czerwona cebula

  3 łyżki cukru

  2 ząbki czosnku

  10 ziaren pieprzu

  2 ziarna ziela angielskiego

  1/2 łyżeczki ziaren gorczycy

Sposób przyrządzenia:

Jajka ugotować na twardo, obrać. Cebulę obrać, pokroić w krążki. Do garnka wlać 2,5 szklanki wody, dodać ocet, cebulę, czosnek, cukier i przyprawy, zagotować, lekko przestudzić. Jajka włożyć do dużego słoja, zalać ciepłą marynatą, zakręcić, odstawić na 2 - 3 dni.

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Pychotka.pl Przepisy Kulinarne
Fan Page na Facebook
Fan Page na Google+
Twitter


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi