Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jajecznica z pieczarkami Eweliny

Domowa, pyszna jajecznica z dodatkiem pieczarek. Do wykonania tego przepisu będziesz potrzebować: pieczarek, jajek, cebuli i masła. 
 
 

Składniki:

  • 100 g pieczarek 
  • 5 jajek
  • 1 łyżka śmietany 
  • 1 cebula
  • 1 łyżka masła
  • natka pietruszki do posypania 
  • sól
  • pieprz
 

Sposób wykonania:

  1. Pieczarki oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki.
    Obraną cebulę posiekać i razem z pieczarkami wrzucić na patelnie z rozgrzanym masłem. 
    Razem przesmażyć.
    W między czasie jajka wbić do miski.
    Dodać do nich śmietanę i razem roztrzepać.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i przelać do podsmażonych pieczarek.
    Mieszając trzymać na średnim ogniu, aż jajka się zetną.
    Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki. 
     

Liczba porcji: 2

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *