Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Chłodnik koperkowy Oli

Znakomite przepisy na upalne dno. Dziś chłodnik koperkowy Oli. Do jego wykonania potrzebujesz: ogórków, koperku, kefiru i jogurtu naturalnego. 
 

Składniki:

  • 2 pęczki  świeżego koperku
  • 200 ml jogurtu
  • 200 ml kefiru 
  • 3 ogórki gruntowe 
  • 1 ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz
 

Sposób wykonania:

  1. Do miski przelać jogurt naturalny i kefir.
    Obrane ogórki zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
    Obrany czosnek przecisnąć przez praskę.
    Koperek opłukać pod bieżącą wodą i drobno posiekać.
    Wszystkie składniki wrzucić do jogurtu i kefiru.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. 
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *