Jajecznica wiejska
Jajecznica wiejska4.87 out of 5 based on 237 voters.
Składniki:
- jajka 5 sztuk
- cebula 1/2 sztuki
- boczek 15 dag
- sól
- pieprz
- tłuszcz
Sposób przyrządzenia:
Jajka należy wyparzyć, następnie wbić je do miski. Cebulkę należy
pokroić w drobną kosteczkę i zeszklić na tłuszczu, wrzucić do niej
pokrojony w kosteczkę boczek i podsmażyć. Do jajek dodać sól i pieprz, a następnie wymieszać
dokładnie, po czym dodać do boczku i cebulki. Podsmażyć na patelni przez
chwilę, podawać z pieczywem na gorąco.
Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos
- Szczegóły
- Kategoria: Jajka
- Opublikowano: czwartek, 03, grudzień 2009 08:18
- albertos