Jaja w sosie koperkowym
Jaja w sosie koperkowym4.66 out of 5 based on 105 voters.
Składniki:
- 4 jajka
- pęczek koperku
- ½ l wody
- ¼ kostki masła
- kostka rosołowa
- 100 ml kwaśnej śmietany
- łyżka mąki
- vegeta
- pieprz
-
Jajka ugotować na twardo po czym je obrać i przekroić wzdłuż na pół.
Następnie wodę doprowadzić do wrzenia z dodatkiem masła, posiekanym koperkiem i kostki rosołowej.
Gdy zacznie gotować dodać śmietanę wymieszą z mąką.
Całość dokładnie wymieszać i jeszcze chwile gotować na małym ogniu.
Jajka ułożyć na półmisku i polać sosem.
- Szczegóły
- Kategoria: Jajka
- Opublikowano: piątek, 03, grudzień 2010 20:13
- Aldona Kras