• 8 jaj gotowanych na twardo
  • 5 dkg bułki czerstwej, mleko
  • 5 dkg cebuli
  • tłuszcz
  • 2 dkg rodzynków
  • natka pietruszki
  • 200 ml śmietany (gęstej)
  • 6-8 dkg sera twarogowego
  • 4 dkg chrzanu tartego
  • sól, pieprz, cukier
  • sok z cytryny do smaku


Sposób przyrządzenia:
Śmietanę połączyć z chrzanem, doprawić. Cebulę obrać, opłukać, drobno pokrajać, usmażyć. Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć. Jaja przekrajać na pół, wyjąć żółtka, uważając aby nie uszkodzić białek. Następnie żółtka zemleć razem z bułką, połączyć z cebulą, posiekaną natką pietruszki i opłukanymi rodzynkami, doprawić do smaku, napełnić białka, ułożyć w naczyniu wysmarowanym tłuszczem, polać śmietaną, posypać przetartym przez sito twarożkiem, zapiec.

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Pychotka.pl Przepisy Kulinarne
Fan Page na Facebook
Fan Page na Google+
Twitter


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi