Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jagnięcina po grecku z grilla

Składniki:

  • 1 kg kawałków umytej i osuszonej jagnięciny
  • sól pieprz
  • 1,5 szklanki oliwy z oliwek,
  • kminek łyżka posiekanej zielonej pietruszki
  • 0,5 szklanki soku z cytryny
  • 2 posiekane ząbki czosnku

Wykonanie:
Kawałki mięsa ułożyć na desce i przyprawić z obu stron solą, pieprzem i kminkiem. Przełożyć jegnięcinę do dużej miski. Polać oliwą i sokiem z cytryny, dodać pietruszkę i czosnek. Wymieszać i przykryć. Pozostawić w marynacie na 3-4 godziny. Piec na grillu Uważać by mięso się nie przypaliło Przed podaniem skropić cytryną. Smacznego! Przepis nadesłąła na II Edycję Konkursu Renata Dusza

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *