Indycza pierś z grilla
Indycza pierś z grilla0 out of 5 based on 0 voters.
Tysiące sprawdzonych przepisów. Wypróbuj dziś z nami przepis na soczystą indyczą pierś z grilla. Lista zakupów: pierś z indyka, jogurt grecki, czosnek, oliwa z oliwek.
Składniki:
- 1 pierś z indyka
- 1 jogurt grecki
- 2 łyżki curry
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 4 ząbki czosnku
- sól
- pieprz

Sposób wykonania:
-
Pierś z indyka dokładnie oczyścić i rozbić w dłoniach.Następnie do miseczki przełożyć jogurt grecki.Dodać oliwę z oliwek oraz curry.Wrzucić jeszcze obrany czosnek przeciśnięty przez praskę.Całość dokładnie wymieszać.Doprawić jeszcze do smaku solą oraz pieprzem.Powstałą marynatą dokładnie natrzeć mięso.Odstawić na około 3 godziny.Po tym czasie kłaść na rozgrzanym ruszcie i grillować na złoto z obu stron.
Liczba porcji: 2
- Szczegóły
- Kategoria: Kurczak
- Opublikowano: sobota, 01, grudzień 2018 20:38
- Monia
- Drób
- Kurczak
- Udka z kurczaka
- Piersi z kurczaka
- Indyk
- Gęś
- Kaczka
- Kurczak z grilla
- Szaszłyki z kurczaka
- Kurczak Pieczony
- Kurczak nadziewany