Hummus cytrynowy Marty
Hummus cytrynowy Marty0 out of 5 based on 0 voters.
Tysiące sprawdzonych przepisów. Wypróbuj dziś z nami przepis na pyszny hummus cytrynowy Marty. Do jego wykonania potrzebujesz: ciecierzycy, jogurtu naturalnego, cytryny i oliwy z oliwek.
Składniki:
- 2 puszki ciecierzycy
- 2 cytryny
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 2 ząbki czosnku
- 6 łyżek oliwy z oliwek
- 1 pęczek kolendry
- 2 łyżki pasty tahini
- sól
- pieprz

Sposób wykonania:
-
Ciecierzycę odsączyć z zalewy.Następnie z cytryny zetrzeć skórkę i wycisnąć z niej sok.Czosnek obrać ze skórki i wszystkie składniki wrzucić do blendera.Dodać jogurt naturalny, kolendrę oraz pastę tahini.Całość dokładnie zmiksować na gładką, jednolita pastę.Pod koniec miksowania dodawać stopniowo oliwę z oliwek.Na koniec doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Warzywa
- Opublikowano: czwartek, 23, luty 2017 05:19
- Monia
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak