Przez żołądek do serca. Pyszne, soczyste kotlety jagnięce Pawła. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: kotletów jagnięcych, rozmarynu, miodu i oliwy z oliwek.
Składniki:
- 8 kotletów jagnięcych
- 2 łyżki rozmarynu
- 1 łyżeczka majeranku
- 2 ząbki czosnku
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 łyżeczka ostrej papryki
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Mięso dokładnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.Następnie oliwę z oliwek wymieszać z sokiem z cytryny.Wrzucić obrany czosnek przeciśnięty przez praskę.Dodać jeszcze rozmaryn oraz majeranek.Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz ostrą papryką.Powstałą marynatą dokładnie natrzeć mięso.Odstawić na bok na co najmniej 2 godziny.Po tym czasie kłaść kotlety na rozgrzanej patelni.Smażyć około 8 minut z każdej ze stron.
Liczba porcji: 4