Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kotlety jagnięce Pawła

Przez żołądek do serca. Pyszne, soczyste kotlety jagnięce Pawła. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: kotletów jagnięcych, rozmarynu, miodu i oliwy z oliwek.   
 

Składniki:

  • 8 kotletów jagnięcych
  • 2 łyżki rozmarynu
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka ostrej papryki
  • sól
  • pieprz
 

Sposób wykonania:

  1. Mięso dokładnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.
    Następnie oliwę z oliwek wymieszać z sokiem z cytryny.
    Wrzucić obrany czosnek przeciśnięty przez praskę.
    Dodać jeszcze rozmaryn oraz majeranek.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz ostrą papryką.
    Powstałą marynatą dokładnie natrzeć mięso.
    Odstawić na bok na co najmniej 2 godziny.
    Po tym czasie kłaść kotlety na rozgrzanej patelni.
    Smażyć  około 8 minut z każdej ze stron. 
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *