Herbata z nektarem porzeczkowym
Herbata z nektarem porzeczkowym 4.65 out of 5 based on 103 voters.
Składniki:
- 4 łyżeczki herbaty
- 75 g cukru
- 75 ml nektaru z czarnych porzeczek
- 75 ml czerwonego wina
- laski cynamonu
Sposób wykonania;
Herbatę zalać w ½ l wrzątku.
Po 3 minutach przecedzić.
Następnie do rondelka wlać wino, nektar porzeczkowy.
Dodać syrop cukrowy oraz laskę cynamonu.
Całość podgrzać na małym ogniu po czym wlać herbatę.
Dokładnie wymieszać i wyjąć laskę cynamonu.
Rozlać do szklanek i udekorować plasterkami karamboli.
- Szczegóły
- Kategoria: Herbata
- Opublikowano: czwartek, 02, luty 2012 09:58
- Kasia Soroka
- Kawa
- Herbata
- Bezalkoholowe
- Koktaile
- Wódka
- Gin
- Brandy
- Whisky
- Likiery
- Piwo
- Rum
- Bourbon
- Wino
- Wino domowe
- Na kaca
- Nalewki
- Tequila
- Szampan