Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gulasz mięsny z pieczarkami

Gulasz mięsny z pieczarkami w płatkach cebuli z dodatkiem fasolki szparagowej i czerwonej papryki.

Składniki:

  • 500 g wołowiny
  • olej 2 duże cebule
  • ¾ l bulionu wołowego
  • 500g ziemniaków
  • 500 g zielonej fasolki szparagowej
  • 1 papryka
  • 250 g pieczarek
  • 250 g pomidorów
  • sól
  • przyprawa do gulaszu Kamis

Przygotowanie:
Mięso opłukać pod bieżącą, zimną wodą, osuszyć, pokroić w kostkę i podsmażyć na rozgrzanym oleju. Dodać posiekaną cebulę, doprawić przyprawą do smaku. Podlać bulionem i gotować ok. 40 minut. Ziemniaki obrać w kostkę, zaś fasolkę pociąć na kawałki. Paprykę pokroić w paski. Pieczarki również pokroić. Do gotującego się mięsa dodać najpierw ziemniaki, po 5 min. fasolkę i paprykę, a po kolejnych 10 min. pieczarki i gotować jeszcze 3-4 min. Pomidory sparzyć, ściągnąć skórkę, przekroić na ćwiartki i dodać do gulaszu.
Przepis nadesłany przez Kamis – Przyprawy SA

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *