Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Grzybowy farsz z boczkiem do pierogów

 

Składniki:

  • 50 g suszonych grzybów
  • 300 g cebuli
  • 100 g wędzonego boczku
  • 4 łyżki tartej bułki
  • 1 jajko
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Grzyby moczyć w wodzie około pół godziny.
    W między czasie boczek pokroić i smażyć na rozgrzanej patelni.
    Wówczas wrzucić jeszcze posiekaną cebulę i zeszklić.
    Następnie grzyby odcedzić i wymieszać z boczkiem.
    Całość zemleć w maszynce.
    Do masy wbić jeszcze jajko i dodać bulkę tarta.
    Całość wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Liczba porcji: 8

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *