Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gruszki z parmezanem

Składniki:

  • 50 g parmezanu
  • 100 g roszponki
  • 2 gruszki
  • 1 łyżka octu winnego
  • ½ łyżeczki brązowego cukru
  • 3 łyżki oliwy
  • ¼ łyżeczki suszonego tymianku
  • ¼ łyżeczka soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu
  • 1 łyżeczka mąki

    Sposób wykonania:
    Obrane gruszki pokroić na cząstki i przełożyć do salaterki wyłożonej roszponką.
    Następnie oliwę wymieszać z octem, tymiankiem, cukrem, makiem, sola oraz pieprzem.
    Powstałym sosem polać gruszki z roszponka.
    Całość delikatnie wymieszać.
    Na sam koniec posypać startym parmezanem.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *