Grillowane bakłażany z ziołami
Grillowane bakłażany z ziołami 4.78 out of 5 based on 23 voters.
Składniki:
- 4 bakłażany
- 1 łyżka octu z białego wina
- 1 łyżka posiekanych ulubionych ziół
- 2 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
Bakłażany pokroić na skośne plasterki, które grillować około 2 minut z każdej strony.
W między czasie posiekany czosnek przesmażyć na rozgrzanym maśle, wówczas dodać do niego cukinię i smażyć jeszcze około 3 minut.
Po tym czasie dodać ocet i posiekane zioła oraz doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
- Szczegóły
- Kategoria: Grill
- Opublikowano: czwartek, 09, czerwiec 2011 00:13
- Renata Gajda
- Karkówka z grilla
- Kurczak z grilla
- Szaszłyki z grilla
- Grillowane ziemniaki
- Warzywa z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla
- Burgery z grilla
- Ryby z grilla
- Marynaty na grilla
- Mieszanki do grilla
- Kiełbaski z grilla