Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gorące rożki z fetą

Składniki:

  • 200 g greckiej fety
  • 115 g twarożku
  • 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 2 ubite jajka
  • pieprz
  • 8 płatów greckiego ciasta filo
  • 100 ml oliwy

Sposób wykonania;
Pokruszoną fetę wymieszać z twarożkiem, jajkiem i natką pietruszki na jednolitą masę.
Doprawić do smaku pieprzem.
Następnie ciasto filo pokroić na 7 cm paseczki, które posmarować oliwą, rozłożyć serową masę i złożyć w trójkąt.
Przełożyć rożki na blasze wysmarowaną oliwą.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni i piec około 15 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *