Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Galaretka z ananasami

Składniki:

  • puszka ananasów
  • op. galaretki cytrynowej
  • 5 jajek
  • 1 szkl. cukru pudru
  • łyżeczka cukru pudru
  • listki mięty

    Sposób wykonania:
    Ananasy odsączyć, pokroić je w kostkę.
    Natomiast do zalewy dodać wodę aby powstała 1 szklanka płynu po czym ją zagotować, wówczas zdjąć z ognia i wsypać galaretkę.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Białka ubić z dodatkiem łyżki cukru a żółtka utrzeć z pozostałym cukrem, razem połączyć po czym nie przerywając mieszania dodawać stopniowo galaretkę.
    Delikatnie połączyć i przelać do pucharków.
    Odczekać aż zastygnie i na wierzchu rozłożyć kawałki ananasa.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *