Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Galaretka mleczna z jagodami

Składniki;

  • 1 szkl. jagód
  • 2 szkl. jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 2 łyżeczki żelatyny
  • 2 łyżki zimnego mleka
  • op. cukru waniliowego
  • listki mięty

    Sposób wykonania:
    Żelatynę namoczyć w mleku po czym rozpuścić w kąpieli wodnej.
    Następnie jogurt ubić z dodatkiem cukru waniliowego o cukru pudru po czym nie przerywając ubijania dodawać jagody.
    Na sam koniec połączyć jeszcze z żelatyną.
    Przelać krem do małych salaterek i wstawić do lodówki.
    Przed podaniem udekorować listkami mięty.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *