Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Flądra w płatkach migdałowych

Składniki:

  • 5 łyżek masła
  • łyżka oliwy z oliwek
  • 45 dag filetów z flądry
  • mąka
  • 2 jajka
  • ¼ szkl migdałów w płatkach
  • ¼ szkl białego wina
  • 2 łyżki soku z cytryny

Sposób wykonania:
Filety obtoczyć w mące a następnie w roztrzepanym jajku po czym obsmażyć na rozgrzanym maśle z dodatkiem oliwy.
Następnie rybę wyjąć a na patelnie wrzucić płatki migdałowe i smażyć przez minutę.
Po tym czasie wlać wino i sok z cytryny.
Gotować na małym ogniu do zgęstnienia sosu.
Przed podaniem polać rybę sosem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *