Filety z soli w sosie chili
Filety z soli w sosie chili 5.00 out of 5 based on 1 voters.
Składniki;
- 4 filety z soli
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka soku z cytryny
- 2 łyżki słodkiego chili
- 2 ząbki czosnku
- 1 cebula
- cienkie paski skórki cytrynowej
- sól
Sposób wykonania:
Do miseczki wlać 1 łyżkę oliwę z oliwy oraz sos chili.
Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz sok z cytryny.
Całość dokładnie wymieszać.
Następnie rybę pokroić na dzwonka, które natrzeć solą oraz marynatą z chili.
Przełożyć rybę do naczynia żaroodpornego wysmarowanego oliwą.
Ułożyć na niej piórka cebuli i skórkę z cytryny, polać pozostałą marynatą.
Wstawić do rozgrzanego piekarnika na 180 stopni i zapiekać 20 minut.
- Szczegóły
- Kategoria: Sola i Flądra
- Opublikowano: środa, 20, luty 2013 09:15
- Róża Gajos
- Ryby
- Dorsz
- Panga
- Karp
- Pstrąg
- Tilapia
- Łosoś
- Szczupak
- Sandacz
- Sola i Flądra
- Halibut
- Śledzie
- Owoce morza
- Ryby z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla