Filet z suma afrykańskiego w cieście

5239
com_content.article
(Oddano 290 głosów z średnią 4.41 z 5)
Filet z suma afrykańskiego w cieście4.41 out of 5 based on 290 voters.


 

Składniki:

    • 4 filety z suma
    • olej roślinny
    • ¾ szklanki mąki kukurydzianej
    • ¼ szklanki mąki pszennej
    • ¼ łyżeczki soli
    • 2 jajka
    • ½ szklanki mleka
    • ½ łyżeczki ostrego sosu chili
    • olej roślinny 2 łyżki

 

Sum(3)

Sposób przyrządzenia:
Piekarnik nagrzać do temperatury 150 stopni C. Filety z suma dokładnie umyć i wysuszyć. Wszystkie składniki ciasto dokładnie wymieszać. Moczyć w cieście porcje ryby i smażyć na patelni z rozgrzanym olejem do momentu uzyskania złotego koloru, obsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Tak przygotowane porcje ułożyć na blaszce do pieczenia i dopiec w piekarniku przez około 10 minut.

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi