Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Stek z łososia

Składniki:

    • 2 steki z łososia
    • 1 łyżka rozpuszczonego masła
    • 1 łyżka soku z cytryny
    • ½ cebuli
    • sól, pieprz
    • suszone ulubione zioła
    • zielona pietruszka, cytryna – do dekoracji

    Sposób przyrządzenia:
    Piekarnik nagrzać do temperatury 200 stopni C. Sok z cytryny wymieszać z rozpuszczonym. Umyte i osuszone steki z łososia przyprawić solą i pieprzem, polać masłem wymieszanym z sokiem cytrynowym, oprószyć ziołami. W naczyniu żaroodpornym ułożyć łososia,  piec przez około 30 minut. Przed podaniem udekorować zieloną pietruszką i cytryną pokrojoną w ósemki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *