Feta w ziołowej paście
Feta w ziołowej paście 0 out of 5 based on 0 voters.
Składniki:
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżeczki soku z cytryny
- ½ łyżeczki rozmarynu
- 1 łyżeczka przyprawy włoskiej w proszku
- ¼ łyżeczki soli czosnkowej
- pieprz
- 180 g sera feta
- 225 g jogurtu naturalnego
- natka pietruszki
Sposób wykonania:
-
Do miseczki wlać oliwę oraz sok z cytryny.
Dodać rozmaryn oraz przyprawę włoską.
Całość dokładnie wymieszać i doprawić jeszcze do smaku solą oraz pieprzem.
Odstawić marynatę na około 30 minut.
Po tym czasie dodać jogurt oraz pokruszony ser feta.
Całość dokładnie wymieszać i schłodzić w lodówce.
Liczba porcji: 2
- Szczegóły
- Kategoria: Sery
- Opublikowano: czwartek, 19, grudzień 2013 07:12
- Katarzyna Nowicka