Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Fenkuł, pory i kapary z patelni

 

Składniki:

  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek
  • 450 g pokrojonych korzeni fen kuły
  • ½ szkl. pora
  • ½ szkl. pokrojonej papryki
  • ¼ szkl. kaparów
  • ¼ szkl. pokrojonych oliwek
  • 1 ½ szkl. liści rukoli
  • ½ łyżeczki soli
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Oliwę rozgrzać po czym wrzucić na nią kapary, pokrojonego pora, paprykę oraz fenkuł.
    Trzymać na ogniu około 4 minut.
    Wówczas dodać jeszcze oliwki oraz ukolę.
    Całość wymieszać i smażyć jeszcze przez minutę.
    Następnie doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Liczba porcji: 3

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *