Faszerowane jajkiem, pieczone pomidory
Faszerowane jajkiem, pieczone pomidory4.65 out of 5 based on 127 voters.
Składniki:
Sposób przyrządzenia:
Ostrym nożem odciąć wierzchołek pomidora, używając łyżeczki wydrążyć z niego gniazda nasienne. Każdego pomidora przyprawić od wewnątrz, wlać jajko, posypać serem, tartą bułką, dodać odrobinę masła. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni C przez około 10 minut. Przed podaniem „nakryć” odciętym wierzchołkiem pomidora.
- Szczegóły
- Kategoria: Pomidory
- Opublikowano: poniedziałek, 28, marzec 2011 10:07
- Paulina Kleczkowska
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak