Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Faszerowane jajka Basi

Na pewno zaciekawi Cię ten przepis na pyszne faszerowane jajka pomysłu Basi. Lista zakupów: jajka, pieczarki, czosnek i śmietana.    
 

Składniki:

  • 4 jajka
  • 4 pieczarki
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki śmietany
  • 1 łyżeczki majonezu
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz
 

Sposób wykonania:

  1. Pieczarki dokładnie oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki.
    Obrany czosnek przecisnąć przez praskę.
    Wrzucić go razem z pieczarkami na patelnie z rozgrzaną oliwą z oliwek.
    Przesmażyć po czym zdjąć z patelni do ostygnięcia.
    W między czasie ugotować jajka na twardo.
    Gotowe obrać ze skorupki i przekroić na pół.
    Delikatnie wydrążyć żółtka.
    Dodać do nich pieczarki, śmietanę i majonez.
    Razem dokładnie wymieszać.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Powstałym farszem wypełnić połówki białek.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *